Hva er ettermiddagen@ifi?

ettermiddagen@ifi er et arrangement laget for å sette studenter og bedrifter i kontakt med hverandre i en avslappende atmosfære (for å få mer personlig kontakt).

Denne dagen vil bestå av flere foredrag, et standområde for å møte bedriftene, spillkonkurranse, mat og sosialisering med underholdning på kvelden i Escape.


Underholdning

Standup med Terningkast Tre!

    Program

       Alle foredrag holdes i Escape, og er markert med rosa prikk.
       Mer informasjon om foredragene finnes lenger ned på siden :)

Terningkast 3-plakat.jpg

Hvem kommer?

Standområdet åpner kl.12:00 og følgende bedrifter vil være klare for å ta dere i mot. Ikke nøl med å ta en prat med dem, de kan gi dere en viktig innsikt i arbeidslivet og dine muligheter etter endte studier.

 


Spill og konkurranse

Det blir konkurranse i Guitar Hero og Mario Kart!

Det blir også flere andre spill på spillrommet :)


Foredragsinformasjon:

The sensor for the internet of things - Disruptive Technologies - 12:15
"We won the prestigious Norwegian Tech Awards in her competition and would love to show why we think out solution can have a disruptive impact on sensing - the input into the internet of things."

Introduksjon til DevOps og Docker - Accenture - 12:40
"På en smidig-konferanse i 2008 ble opphavet til dagens DevOps-bølge lagt. Siden da har begrepet stadig økt i popularitet og i dag snakker alle om det.
Hva er det egentlig, og hvorfor er det plutselig blitt så viktig for bedrifter å utforske DevOps som arbeidsmetode?"

Utvikling i rakettfart - Kolonial.no - 13:15
Kolonial.no ble startet i 2013, og har i rekordtempo vokst til å ha tusenvis av leveringer hver dag på hele Østlandet. Medgründer og teknologisjef Christian Mikalsen er tidligere IFI-student, og forteller oppstartshistorien, hvordan teamet jobber med utvikling, og om den teknisk stacken de bygger alt med.

Hjelp! Jeg har blitt IT-konsulent - iterate - 13:40 - Pia Lindkjølen
"En liten rant om et par ting jeg kunne ønske jeg visste før jeg ble voksen og begynte å jobbe"

Dots and arrows - Acando - 14:15
Grafer er overalt! Vi skal lære hva grafdata (RDF) er, og hva som er så flott med grafer. Du får også høre om et par eksempler på prosjekter der Acando benytter grafdata.

No api? no problemo! - Clave - 14:40
"Hvordan kan du hente ut data fra en webside som ikke har et offentlig api? Du scraper HTML'en! Vi ser kjapt på hvordan web-scraping kan implementeres inn i en enkel node.js app for å hente ut og samle data fra en webside.
Dette foredraget passer for alle som har kodet litt i HTML og JavaScript."

Overmenneskelig læring - BEKK - 15:15 - Torkild Aamod
"Ved tradishonell maskinlæring er det mennesket som setter rammene for hva som skal læres. Hvordan kan vi oppmuntre datamaskinen til å bli bedre enn oss selv?."
Nøkkelord: Nevrale nettverk som slår mennesker i spill, populørvitenskapelig.

Git - versjonering på høyt nivå - BEKK - 15:30 - Fredrik Valdmanis
"Git er versjonskontrollsystemet over alle versjonskontrollsystemer, og gir deg som utvikler (eller oppgaveskriver) en fantastisk trygghet når det gjelder endringer. Men hvilke kommandoer finne, ut over pull, push, add, commit og status? Fredrik gir en liten smakebit på hvilke muligheter man har tilgjengelig, og hvordan git gir deg kontroll og historikk over enhver kodebase."